MC-forumet.no
http://www.mc-forumet.no/

jobbsøknad
http://www.mc-forumet.no/viewtopic.php?f=4&t=10909
Side 1 av 1

Forfatter:  RH racing [ 08 jan 2009 23:03 ]
Innleggsemne:  jobbsøknad

noen som mer dyktige på jobbsøknader her? trenger noen tips og trix til å lage en bra søknad.. hva bør være med, og hva bør ikke være med??

Forfatter:  NoName [ 08 jan 2009 23:31 ]
Innleggsemne:  Re: jobbsøknad

Søk på google, der vil du finne mange tips. Driver selv å søker for tiden.

Forfatter:  Baron von Waffel [ 09 jan 2009 09:13 ]
Innleggsemne:  Re: jobbsøknad

Det finnes ingen fasit som fungerer like bra på alle søknader. Det er avhengig av den jobben du søker. Men det som er felles for alle er å lese stillingsutlysningen og så gi dem det de ber om. Og søker du en saksbehandlerjobb så må du gjøre det skriftlige godt, skal du bli AD i et PR-byrå så vær litt spenstig, osv.

Forfatter:  supermons [ 09 jan 2009 12:23 ]
Innleggsemne:  Re: jobbsøknad

Ligger vel en del artikler på dinside.no om jobbtips, kanskje verdt en titt?

Lykke til med jobbsøkingen iallefall! :)

Forfatter:  erazar [ 09 jan 2009 15:50 ]
Innleggsemne:  Re: jobbsøknad

Leste nettop at folk skriver søknadene sine for upersonlige. Det er klart det finnes grenser her også, kaller du din mulige fremtidige arbeidsgiver for kompis i søknaden har du kanskje dradd strikken litt for langt. Husk å få frem at du har lyst på jobben, du sender ikke bare en søknad for å ha noe å gjøre på.. du har også lyst på akuratt DENNE jobben. (med andre ord, få frem at du ikke har sendt 24 andre søknader som ligger på vent hos andre arbeidsgivere.) Men også her er det viktig å ikke overdrive. Denne linken viser litt av det formelle som bær være med http://www.dinside.no/php/art.php?id=112202

Lykke til!

Forfatter:  inunf [ 09 jan 2009 16:45 ]
Innleggsemne:  Re: jobbsøknad

Søknaden er ikke alt. Pass på å ringe og stille spørsmål om stillingen. Vær frempå, og vis at du virkelig er interessert.

Forfatter:  RH racing [ 09 jan 2009 21:01 ]
Innleggsemne:  Re: jobbsøknad

vel.. har på en måte blitt tilbudt stillingen..men sjefene krever jobbsøknad.. så er liksom ikke helt sikker på åssn lage denne.. sist gang jeg byttet jobb blei jeg ringt til og tilbudt jobben.. og første jobben jeg hadde begynnte jeg som lærling...

Takke for svar folkens.. nå er det bare lete litt rundt og skrive så godt jeg kan...

Forfatter:  KiM [ 10 jan 2009 17:07 ]
Innleggsemne:  Re: jobbsøknad

inunf skrev:
Vær frempå, og vis at du virkelig er interessert.


Til en viss grad. Litt off topic, men hadde en på jobben som var innom hver dag etter at hun hadde levert inn søknaden (tar gjerne fire-fem dager å få planlagt alt fem til intervju) og hun fikk ikke jobben, rett og slett fordi hun var for pågående! :roll:

Forfatter:  TageSK [ 11 jan 2009 01:05 ]
Innleggsemne:  Re: jobbsøknad

Jeg har lest alt for mange søknader i mitt liv.

- Iteorien ønsker du å skrive en bedre søknad enn alle andre. Det forusetter både at du er tankeleser (leser tankene til den som skal lese søknaden slik at du vet hva h[au]n vil ha), og at du har lang erfaring fra jobben du søker på slik at du kan si presist de riktige tingene.

- Eftersom det idéelle ikke lar seg gjøre, må du ha som strategi at din søknad absolutt ikke skal fremstå som dårlig. Det betyr ingen (som i null, nix, nil, zero) skrivefeil. Kan du tenke deg: En trett person sitter alene i et kontorbygg, alle andre har gått hjem, men denne personen må lese gjennom, og sortere, N søknader. Hva tror du skjer med søknaden som har skrivefeil?
Om du sier "Herregud - er det så viktig da?", da er din neste arbeidsgiver NAV.
Nevnte jeg at det ikke skal være en eneste skrivefeil.

- Du må ikke ha en eneste (som i null, nix, nil, zero) gramatisk feil. I en søknad heter det ikke "kontor jobb" eller "papir vekt". Skriver du som om norsk hører til i den engelsek (og ikke den tyske) språktradisjon (det heter altså ikke språk tradisjon), da vil du ha NAV som neste arbeidsgiver.

- Fortell hvem du er, og hvilke kvalifikasjoner du har. Her er et forslag:
Siter:
Efter ti år som sveiser har jeg tatt efterutdanning som flyver. Jeg vil derfor kunne fylle stillingen som ubåtkaptein på en utmerket måte.

Skriver du u båt kaptein er din neste arbeidsgiver NAV.

- De færreste har prefekt ortografi, og gramatikk er ikke lett (kommaregler, for eksempel :shock: ), så her må de aller fleste ha hjelp. Finn noen som kan hjelpe deg. Har jeg nevnt at det er viktig å unngå skrivefeil?

- Fortell hvem du er
Siter:
Jeg er utdannet sveiser, men har alltid vært tiltrukket av mekanikk. Derfor har jeg tatt efterutdanning som urmekaniker, og jeg tror jobben som tennpluggpusser vil være en utfordring jeg vil kunne møte.


- Noen ganger er et pronomen bare et pronomen. Eller med andre ord: Det heter De og Dem. Ingen tror du sier det, så du kan trygt skrive det.

- Ring før du skriver søknaden. Fortell at du har sett annonsen (eller hvordan du nå vet om jobben) og spør om ting som ikke står i annonsen. Om de vil ha noen som både kan føre en ubåt og fly en F16, fortell at du er bedre til det ene enn det andre, og spør ham/henne om hva han/hun tror.
Ikke ring efterpå. I nøden (!) kan du ringe for å sjekke at søknaden faktisk er mottatt. Ikke ring efter søknadsfristen for å si at du har søkt. Ikke plag meg med å fortelle at én av søknadene i bunken er din. Nevnte jeg at du ikke bør ringe for å få meg til å hate deg?

- Jeg bruker ordet efter. Jeg anbefaler deg å ikke gjøre det :roll:

[TaSK]

Forfatter:  tshansen [ 11 jan 2009 01:11 ]
Innleggsemne:  Re: jobbsøknad

No har jeg skrevet ett par jobbsøknader selv, og det med skrivefeil/gramatikk feil kommer vel litt an på hvilken jobb du søker!?? ;-)

La det også være sagt at har fått jobb de gangene jeg har søkt! Aldri fått avslag :-k

Forfatter:  Desmo-Dude [ 11 jan 2009 03:39 ]
Innleggsemne:  Re: jobbsøknad

Jeg ville holdt søknaden kort,men informativ.Blir søknaden for lang,så blir den ofte kjedelig å lese.Ofte sitter de som skal plukke ut folk til intervju med en haug med søknader,og da blir en søknad på 4 sider ofte lagt nederst i bunken.

Forfatter:  Hmannes [ 27 jan 2009 22:34 ]
Innleggsemne:  Re: jobbsøknad

det letteste er nokk å ta en kjikk her og prøve å jere det noe lignende ;P http://fag.utdanning.no/node/1071 ;-)

Forfatter:  MvAgustaRider [ 30 jan 2009 20:37 ]
Innleggsemne:  Re: jobbsøknad

Fatt deg i korthet. De er ikke interessert i å høre hele livshistorien din. Sett opp dine meritter punkt for punkt, så kort som mulig. Som regel er det bedre og ha ordene i kjeften til de eventuelt spør, men atter en gang, fatt deg i korthet. Altså, si så lite som mulig, men med mest mulig slaglengde ;-)
Gjerne ha noen spørsmål på lur under intervjuet, som såklart er av betydning.

Forøvrig skader det ikke å "pynte litt" på søknaden. MEN, det er snakk om LITT, ikke mye, og heller ikke totalt usakelige ting. Bare husk at du må kunne svare på ting du har pyntet til, eller så har du rotet det til for deg selv ;-)

Side 1 av 1 Alle klokkeslett er UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/