Ingen skal si at ikke
ojda tar ansvar når det trengs
For en liten stund siden ble noen arbeidsoppgaver i forbindelse med Pre-runnet annonsert her på siden,
og lite visste jeg da jeg takket ja til potetskrelleren at mere og viktigere oppgaver skulle følge
Meny-testing, og intet mindre enn det ble tildelt undertegnede
å jeg tok oppgaven på strak hånd
Hva skal jeg si
Er man glad i røkt mat, er dette fremdragende
4/5 poeng fra
ojdaś kjøkken.
Jeg valgte å tilberede den med poteter, gulrøtter og purre-smør. Knall-kombo
ojda med frue var både mette og fornøyde efter denne tradisjonsretten
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Kinsarvik Bygdekvinnelag. Dei skriv:
Hakkasteik er ein svært gammal rett i Sørfjorden i Hardager, og mykje brukt i vårt distrikt. Hakkasteik vart brukt som bryllaupsmat til frukost eller til nattmat. Derav kom namnet brurasteik som retten også vert kalla. Brurasteika skulle vera ekstra feit, gjerne med litt fløyte i. Hakkasteika skal ha ein konsistens som middels tjukk graut.
No vert hakkasteik også brukt som middagsrett. Som tilbehør høver det godt med kålrabi, gulerøtter og raudbetar, i tillegg til poteter. Retten kan også frysast, berre til å varma opp. Difor er det praktisk å laga opp ein stor porsjon og fordela i mindre porsjonar for nedfrysing. Dette er ein rett som dei fleste, både vaksne og born, likar godt.