Etter bare noen mil på hestene denne dagen kom følget til Sundsvall. En mellomstor by i Sveariket. At denne byen i tillegg til hus, amtshus og saloons hadde en egen tilhørende by med kjøpesentre overrasket de to stort. Midt i Svea, langt fra grenser, storbyer og resten av verden ligger altså et område på størrese med Ålesund dekket av kjøpesentre. Hele 10 rundkjøringer fant de inne i dette området, og tusenvis av automobiler brommet avgårde mellom titalls store butikksentre.
I dette kjøpmannsveldet kjøpte de mat for de siste dagene og noen få bestillingsvarer til seg selv og kjentfolk hjemme.
Etter Sundsvall gikk ferden videre sør på strake effektive veier. Da de kom til Söderhamn svingte de vest, og fikk virkelig følelsen av å være på vei hjem. Noen mil senere tok de inn på en mindre veg og fikk kjenne svinger for første gang på flere dager. Med svingene kom også regnet, igjen ble de våte på føttene og behovet for hytte meldte seg igjen. Planen var at de skulle klare halvparten av nettene i telt, men den planen hadde gått i vasken for lengst.
Klok av erfaring fra forrige kveld stoppet de nå for å booke hytte god tid i forveien, slik at de slapp flere bomturer og ekstra timer i det våte og kalde været.

Etter noen timer til i salen kom de frem til Ore Ferieby i Furedal. De tok inn på en koselig gammel hytte og hang opp klær og fottøy så nært ovnen som de turte. En nydelig lokal øl skled ned i strupen på Lasse etter at de hadde spist kveldsmat og sett på et dårlig tv show noen minutter. De falt raskt i søvn.

Dagen etter stod de opp en time tidligere enn de pleide for å komme rushet gjennom Oslo i forkjøpet. De var på veien halv ti og suste avgårde mot Kongsvinger og den Norske riksgrensen. Været var bedre, og regntøyet pakket bort. Straks de krysset grensen merket de brått at svinger var mer svingete i Norge. Og at asfaltlegging et fag som ingen nordmann noensinne har kunnet.
I Kongsvinger stoppet de for et nødvendig ærend og så bar turen kjapt videre mot Drammen der de hadde avtalt opphold hos familie av Amalie.
Rushet i Oslo varer selvsagt hele dagen, da de kom inn på motorveiene i tigerstaden gikk det kjempefort, så kjempesakte, så full stopp og så enda fortere igjen. Trafikken gikk raskest i det midterste feltet, mens den sto stille i det ytterste til venstre. I kollektivfeltet var det kø av elbiler og noen motorsykler kjørte på hvitstripen i nærmere 150 km/h mellom stillestående kø.. Sjokket var til å ta og føle på. At nordmenn er farlige på veiene hadde de opplevd i både Sverige og Finnland, der kutter nordmenn svinger og er opptatt av alt annet enn samhandling i trafikken - men Oslo-trafikken, den hadde de ikke sett for seg at var det skumleste på hele turen. At de i tillegg var slitne og kokvarme hjalp ikke på, da de kom til Drammen var de utkjørt.

Siden klokken bare var fem bestemte de seg for å gå en tur. De tok en ærverdig spaservei i fjellsiden forbi Aaspaviljongen og videre mot en gammel hoppbakke før de svingte ned bak sykehuset og over Ypsilonbrua. På andre siden av den store elven fant de et vannhull kalt Gummibaren. Der drakk de Gin, Rom(den aller beste) og håndtverksøl før de gikk tilbake. På veien logget de flere Geocacher og stupte rett i køy, nå helt utmattet og ganske brisen.

Lasse våknet tidlig den siste reisedagen. Fin i formen begynte han å pakke sammen saker og ting, spise lakrisbåter og drikke masse vann. Amalie kom luskende halvannen time senere, og de åt frokost sammen før de salet hestene for siste etappe. De kom seg avgårde halv tolv og sjonglerte seg igjennom trafikken og ut på raceway 40 fra Kongsberg. Der hadde de jevnt og fint tempo uten stans til Geilo. Veiene over Dagali var blitt i svært dårlig forfatning siden de var der i fjor. Telehiv av nyoppdagede dimensjoner og masse grus i svingene gjorde de slitne kroppene vondt.
På Geilo bunkret de hestene og kjøpte rundstykker. På Ustaoset stoppet de litt i ly for den sterke vinden og åt seg mette på ferske rundstykker med siste rest av pålegg fra Sveariket.

De kunne se mørke skyer i vest og tok på seg regntøy. Asfalten på Hardangervidden har holdt seg godt siden de la nytt dekke i fjor, men så har det vært en mild vinter også. Det gikk fort ned til Eidfjord, der begynte det også å regne. Da de kom til Voss åpnet alle sluser seg, som for å understreke at de nå var kommet til hjemlige trakter. Da de parkerte hadde de klokket sekstusen og seksti kilometer på 16 dager. Det gav de et snitt på 380 kilometer pr. dag. De hadde vært innom serverdigheter som Atlanterhavsveien, Villmarksveien, Saltstraumen, Lofoten og Vesterålen, Nordkapp, Vardø, Hamningsberg, Finske Lappeland, Svenske skoger, imponerende veier, og ikke minst Hardangervidden som alltid er flott. De hadde hatt superflott vær, superdårlig vær, varmt vær, kaldt vær, fiskevær og de hadde badet langt oppe i nord. De var skjønt enige om at turen hadde vært superkjekk, selv om de til tider maste hull i hodene på hverandre på intercommen og sang de mest avskyelige popsanger til hverandre. De hadde gitt signal til hundrevis av trailere om å la hornet lyde, og fått tilfredsstillende svar fra omtrent en tiendedel. Over halvparten av trailersjåførene vinket tilbake. Folk som stod langs veien i slåttearbeid, veiarbeid eller slaraffenarbeid fikk et hyggelig vink, og de fleste -om enn litt forvirret vinket tilbake.
Amalie hadde nå rundet 12000km på sin første sesong på motorsykkel og Lasse hadde hatt sin første tur som i seg selv overskred et serviceintervall. Mange minner, både kjipe og fantastiske skal de neste dagene absorberes.
Snipp snapp snute, så var eventyret ute.