Kan dette sveises?

Trenger du hjelp til mekking, tips til deler, spør her.
Post Reply
inunf
Posts: 4909
Joined: 24 Mar 2006 19:33
MC: Ymse
Location: Ålesund

Kan dette sveises?

Post by inunf »

Image

En kompis sleit kjedet på crosseren sin. 2017 Yamaha YZF450. Kan det sveises? Delene som mangler er tapt i gjørma. Akslingen til clutchen er opplagret i bunn, under bruddet.

Alternativet er å bytte veivhuset, men delene er linjeboret så da må han bytte begge halvdelene og lager osv, og det blir fort veldig dyrt.
User avatar
mekkern
Posts: 5110
Joined: 22 Jan 2007 11:05
MC: "It's an old motorcycle, the wind is supposed to blow your helmet around, it's supposed to leak oil, the brakes should suck, and every now and then, it should scare you so bad you piss your pants."
Location: Tranby-Lier

Re: Kan dette sveises?

Post by mekkern »

Dette er nok ikke økonomisk forsvarlig å reparere. Hvis det ikke er magnesium i blokka-ikke sveise.
Så vil en måtte fylle hele området med sveis og deretter maskinere akselhullet på nytt og satse på at ikke halvdelen har slått seg av såpass mye sveising.

Så lenge Det kan skaffes deler er nok det veien å gå- mulig havarert motor på nettet?
inunf
Posts: 4909
Joined: 24 Mar 2006 19:33
MC: Ymse
Location: Ålesund

Re: Kan dette sveises?

Post by inunf »

Takk for svar!

Har sjekket, veivhuset er sveisbart. Clutchen kan brukes slik som det er nå, dvs. det er nok gods igjen til å holde lageret fast (enn så lenge). Hadde det vært mulig å lage til en platebit som tilsvarer ca. det som mangler, litt romslig rundt lageret slik at man ikke kommer i konflikt med det, og sveise på? Uten maskinering blir det selvsagt romt for simmerringen på toppen, men den skal jo bare hindre dritt i å komme inn, ser ikke for meg at det er mye oljetrykk der. Kanskje man kunne ha filet det til for hånd, evnt. fylt rundt den med flytende pakning.

Dette forutsetter jo selvsagt at han tar motoren ut av ramma, deler den og vasker/renser dekselet.

Er det gjennomførbart? Hva vil en slik jallaløsning koste, sånn omtrent?

Nytt veivhus (begge halvpartene) koster 10k, minst. Da kommer lager og pakninger i tillegg, tipper at det skal godt gjøres å komme under 15k i deler om han går den veien. Mulig det går an å finne brukte deler billigere, men er ikke all verdens utvalg. Veivhuset er likt for 4 årsmodeller, 14-17, så det er ikke så mye å velge i.

Et annet alternativ er å finne kun venstre side av veivhuset brukt. Delene er antakeligvis linjeborret (selges ikke hver for seg), hvor stor sannsynlighet er det for at det er store forskjeller om man kjøper en fra et annet par? Hva er det man risikerer? At veiva blir stående skjevt?
User avatar
Epylypzon
Posts: 1187
Joined: 14 Oct 2015 09:32
MC: 2016 BMW R1200GSA
2012 BMW F800GS Trophy
2002 Yamaha WR426F
2001 BMW R1150GS

Re: Kan dette sveises?

Post by Epylypzon »

Post Reply