Ikkeno problem. Sett sykkelen ut, slå på alle lysene på sykkelen, dusj med hageslangen til at har fryst, og vips har du en isskulptur med motorsykkelform og lys.
1980 Kawasaki Z650SR "Gamle Blå" (I deler for øyeblikket)
2015 Kawasaki KLX250S
2023 Citroen e-C4
2004 Suzuki Liana 4WD
1987 Citroen 2CV Dolly
Fidel wrote:Is egner seg alltid best i små porsjoner i en strawberry daiquiri. Eller i en cask strength Laphroaig.
Is i maltwiskyen? Helligbrøde!
T'Weed
Å? Hvem har innbilt deg det? Cask strenght må "slås høl på" med litt vann. Eller en dasj is som smelter og kjøler. Herrrlig!
Litt vann ja. Ikke is. Ikke i det hele tatt. To store dråper vann i en aldeles utrolig Aberlour (cask, ca 56%) jeg hadde for mange år siden gjorde at den virkelig åpnet seg. Is kjøler jo whiskyen, og setter smak. Og det vil vi ikke ha noe av.
Is kan man ha i dårlig bourbon hvis man absolutt skal drikke skvipet.
Hvem er det som lager sånne regler?? Jeg liker gode maltwhiskyer med en dasj is. Jeg liker akevitten kald, men noen også temperert. Jeg liker kraftige rødviner til torsk. Jeg liker portvin til sigarer. Jeg liker kalde chardonnayer. Jeg liker temperert brun tequila uten salt og sitron. Jeg liker temperert ale like mye som jeg liker kald pilsner. Jeg liker å drikke mine cognacer fra tulipanglass. Jeg liker kald Pernod med is. Jeg liker Amaretto både med og uten is. Jeg liker strawberry daiquiris med masse knust is. Jeg liker gin & tonic med is, men foretrekker gin & bitter uten. Jeg liker champagnen kjølig. Jeg liker whisky sour. Jeg liker PJ Holters. Jeg liker søte, tempererte tokaiere, om enn i begrensede mengder. Jeg digger sauternes-viner. Jeg liker dry martini servert i kalde glass. Jeg liker bacardi & lime med masse is.
Poenget er at jeg driter elegant i regelmakere som liksom har gjort opp en mening om hva man kan gjøre og ikke gjøre, hva man kan drikke og ikke drikke, hva som er godt og hva som ikke er godt, og som på død og liv skal fortelle det til alle andre. Jeg liker det jeg liker, og har gjort det i mange, mange år. De som absolutt skal "lære" andre å drikke bruker som regel ketchup til all maten sin likevel.
For all del. Hiss deg ned. Selvsagt klønete og bedrevitende skrevet av undertegnede, men jeg er (i likhet med deg, så vidt jeg kan skjønne) opptatt av gode smaksopplevelser. Og for meg er det komplett uforståelig at noen vil velge å ha is i maltwhiskyen. På samme måte som det er uforståelig at noen (ganske så mange, faktisk) insisterer på å ødelegge god ost med rødvin.
Eller et hvilket som helst måltid med ketchup (jada, jeg tok agnet)
Det gleder meg imidlertid at flere nyter sin cognac fra tulipanglass, og kan sette pris på en god portvin - også uten den tradisjonelle stiltonosten.
Det handler vel dypest sett om at man har et ønske om at flere skal få anledning til å smake det virkelig gode. Selv om innlegget mitt bar mer preg av beordring enn av veiledning.