Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Informasjon om MC relaterte treff og begivenheter.
User avatar
JRO
Posts: 1296
Joined: 07 Oct 2015 05:00
MC: 2019 Ducati MTS 1260 Enduro.
Location: Kongsberg

Re: Grus & Gourmet 2023 22. til 25. juni

Post by JRO »

Kant1 wrote: 20 Jun 2023 23:47 To dager igjen, og nå blir vi 14 stk.
Rutene er justert, GPX-filer er delt, prøve-middag er laget, spist og godkjent, så fredagsmåltidet er i box. \:D/


Søren så jeg gleder meg, dette blir minst like bra som ifjor \:D/ eneste minuset er at jeg kommer til å kjøre hele helga med et kobbel av politi i hælene, for det er 5 MC-konstabler som er påmeldt. :-# :plystre
God tur, værmeldinga ser bra ut. Dette blir sikkert en høydare. :D :thumleft =D>
User avatar
Kant1
Onkel
Posts: 3201
Joined: 06 Oct 2015 06:10
MC: BMW R1250GSA 2019

Yamaha XTZ 660 Ténéré 1997 (Gamlegutten)

Re: Grus & Gourmet 2023 22. til 25. juni

Post by Kant1 »

JRO wrote: 21 Jun 2023 12:18 God tur, værmeldinga ser bra ut. Dette blir sikkert en høydare. :D :thumleft =D>
Ja må satse på å heve nivået enda litt :thumleft
Har god tro på at ruteendringene vil vekke "fagnad og åtgaum" hos de som er med =D>
Nothing last forever---- Nichts is für die Ewigkeit
Norges kanskje beste MC blogg:
http://www.kant1.no
User avatar
Kant1
Onkel
Posts: 3201
Joined: 06 Oct 2015 06:10
MC: BMW R1250GSA 2019

Yamaha XTZ 660 Ténéré 1997 (Gamlegutten)

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by Kant1 »

Værmeldingen var super, pluss litt.

Utenfor jobben min satt lærlingen klar klokka 13, enda jeg hadde sagt at jeg neppe var klar før kl 14.
Og kl 14 var jeg rigga, klærne på, og ene sideveska var full av godsaker og kjøkkenredskaper.

Vi drog avgårde, traff Trond Arve (TAM- eller halvTAM, siden han ikke er så høy) i Odda og drog på utover fjorden i en frustrerende tett sommertrafikk. Det er blitt så ille med sommertrafikken her i fjordene nå (spesielt i retning Kinsarvik) at jeg ikke anbefaler å dra denne veien lengre.
Jeg må ta den undervurderingen på meg selv... men fra BU (der Hardangerbrua møter land på østsia) blei det lengre mellom de trafikkale hinderne.

Altså bobiler.

Det gikk sømløst over vidda, vi kjørte forbi alt som såg ut som det rørte på seg.
Innsjekk på Bardøla, og så ut på tur uten bagasje.

Nedover asfalten, så til høyre inn på en grusvei, over elva, og inn på den underholdende vegen som går sørover, på vestsia av dalen. Denne veistubben har mange ulike standarder, men mest spektakulær er nok "Høgspenten" opp lia fra Sangefjellsvegen.

Og her skulle "Lærlingen" opp for første gang, hun har blitt riktig flink i det siste, og har alle basic skills inne.
Fagprøven skulle altså avlegges her etter to års læretid hos Onkel Olav. Og hun bestod med glans.. Eller -- Bestått Meget Godt, som det heter.
20230622_183719.jpg
Den videre runden gikk fint, og klokken 19 satt vi i sofaen på Bardøla og hadde oss en pils sammen med de andre som hadde ankommet.

Middag kl 20.30, samtlige i seng kl 23.
Middagen var fullt godkjent, men satt med en liten følelse av at Bardøla har tapt seg litt de siste årene. Mulig det bare var meg.


Neste morgen, frokost, og ut på tur.
"Tvåans vexel klokkan nio" lærte jeg av Elling i sin tid, og det greide vi.

Nedover Lauvrudvegen, opp Høgspenten med alle mann, og på toppen var samtlige strålende fornøyd. En lettet turleder hadde "lest" gruppa rett, og turen videre gikk lett.
20230623_095247.jpg
En nyoppsatt bom i Ridalen sendte oss ned i dalen før jeg hadde tenkt, men med litt mer "scouting" skal jeg få til ei riktig fin rute her, til neste gang.

Krysser riksvegen ved Trillhus, opp på Torpoåsen. Her hvor veien tar av oppover lia, er det greit å ta det pent, for ene huseieren som bor inntil grusvegen her, er ikke ALTFOR happy med grisekjøring over trappa si. Vi lunket forbi på tomgang, uten å flytte et sandkorn mer enn nødvendig.

Utsikten mot Hemsedal er alltid like flott oppå her
20230623_112325.jpg
Etter mer underholdning på noen kjekke småveier var det klart for et parti med VELDIG dårlig vei, jeg snappet opp en veisnutt ifjor som viste seg å være med i "Roadbook Norway. Her fikk folk lov å svette litt, men alle kom seg igjennom, og var superhappy etterpå.
20230623_121450.jpg
Videre over Lykkja, demningen ved Storfjorden, Panoramavegen og diverse underholdende småveier til Joker Tislei.
Lunch utenfor butikken her.

Så videre på en kryssing jeg gjorde ifjor, på kurs ilag med Pål Anders. Forbi en bom jeg ikke såg dengang, men da kom vi andre vegen. :-k
Litt blandede følelser på denne biten altså, men siden vi var tidlig ute en fredag før ferietiden, møtte vi ingen fra "knickers-adelen".

Lengre nede på ruta møtte vi en bom, snudde og kjørte tilbake, enda vi hadde lett kommet oss forbi. Må sjekke litt mer her, før jeg drar folk forbi.

Så blei det mest finere grusveger, og øltørste som vi var, gikk turen mer eller mindre rett til Ullsaker, der det var levert kald øl rett i kjølerommet.

Og når voksne menn med GS får kald øl etter en fantastisk kjøredag, da er det ikke mye sure miner å spore.
20230623_164153.jpg
20230623_171700.jpg
Jeg gikk nesten umiddelbart i gang med maten, for her er vi vårt eget cateringteam.

Rødvinssausen skal koke skikkelig inn, TO ganger, så den trenger tida.

Og vi begynner med sjalottlauk såklart :thumleft
20230623_172038.jpg
Kjøkkenteamet serverte forrett, røkt ørret fra eget røykehus, kaviar, avocadokrem, lettkokte røbetbiter som blei finhakket før servering, anrettet med toast på salatseng.
20230623_203036.jpg
Innertier

Hovedrett var reinsdyrsfilet, det fine med dette er at den er enkel og rask å tilberede, og trenger ikke mye tilbehør.
Vi holdt oss til det enkle og raske, fløtepoteter, selerirot-creme og glaserte gulerøtter. Og selvsagt, bringebærkokte pærer (får en frisk, søt smak med en dyprød farge) for å gjøre det hele innbydende.
Også den malabarisk gode rødvinssausen såklart, med viltkraft som base

Ingen klager her heller
20230623_204026.jpg
Når mat og vin var vel fortært, ble det såklart en avec i salongen (man er da dannede mennesker) og morgendagens rute blei presentert, og heller ikke denne kvelden var folk seine i seng. Vi er kanskje gode på gruskjøring, vin og god mat. Men dårlig på å rangle til seine natta.

Lørdagen blei fin den også :-D
Mer om den i neste post
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nothing last forever---- Nichts is für die Ewigkeit
Norges kanskje beste MC blogg:
http://www.kant1.no
User avatar
Palma
Posts: 4744
Joined: 09 Oct 2015 19:20
MC: BMW R1150GS 2000mod. "Betty"
BMW F650GS 2001 Mod. "Litjkar'n" solgt 2018
BMW F650GS 2003 mod. "650'n" solgt 2018
BMW F800GS 2013 mod. "800'n"
Honda Crf250L 2020 mod.
Location: Tjura
Contact:

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by Palma »

Du verden, jeg blir mer og mer fristet til å bli med på dette hvert år. Spørs om jeg må legge det inn i kalenderen min for neste år. Jeg kan vel kanskje kalle det studietur så jeg får utgiftsført det i rekenskapen \:D/
User avatar
Kant1
Onkel
Posts: 3201
Joined: 06 Oct 2015 06:10
MC: BMW R1250GSA 2019

Yamaha XTZ 660 Ténéré 1997 (Gamlegutten)

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by Kant1 »

Palma wrote: 29 Jun 2023 09:42 Du verden, jeg blir mer og mer fristet til å bli med på dette hvert år. Spørs om jeg må legge det inn i kalenderen min for neste år. Jeg kan vel kanskje kalle det studietur så jeg får utgiftsført det i rekenskapen \:D/
Studietur er absolutt innafor, og DU gav jo meg inspirasjon, dengang du tok oss med til Värdshuset i Tvällen :D
Nothing last forever---- Nichts is für die Ewigkeit
Norges kanskje beste MC blogg:
http://www.kant1.no
User avatar
Palma
Posts: 4744
Joined: 09 Oct 2015 19:20
MC: BMW R1150GS 2000mod. "Betty"
BMW F650GS 2001 Mod. "Litjkar'n" solgt 2018
BMW F650GS 2003 mod. "650'n" solgt 2018
BMW F800GS 2013 mod. "800'n"
Honda Crf250L 2020 mod.
Location: Tjura
Contact:

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by Palma »

Kant1 wrote: 29 Jun 2023 09:54
Palma wrote: 29 Jun 2023 09:42 Du verden, jeg blir mer og mer fristet til å bli med på dette hvert år. Spørs om jeg må legge det inn i kalenderen min for neste år. Jeg kan vel kanskje kalle det studietur så jeg får utgiftsført det i rekenskapen \:D/
Studietur er absolutt innafor, og DU gav jo meg inspirasjon, dengang du tok oss med til Värdshuset i Tvällen :D
Så koselig. Tvällen er forresten til salgs for tiden så hvis du vil ha en plass å boltre deg på med dine kokkekunster ute i provinsen så må du bare hive deg rundt.
User avatar
Kant1
Onkel
Posts: 3201
Joined: 06 Oct 2015 06:10
MC: BMW R1250GSA 2019

Yamaha XTZ 660 Ténéré 1997 (Gamlegutten)

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by Kant1 »

Lørdag morgen, jeg våkner til lyden av kjøkkenpersonalet som mekker til frokost, og lukten av bacon fyller hovedhuset på Ullsaker.

Og utenfor skinner solen, slik den har som oppgave å gjøre når vi er på tur :D
received_3523853181223336.jpeg
356799801_649036933446602_3634311351175035129_n.jpg
356792710_759716675936534_6566055055894451173_n.jpg

Litt etter klokken 0930 er vi igang, litt asfalt først, i retning Lillehammer, men vi kommer ikke langt før sweaperen ringer:

"Vi har en punktering"

Ganske rett, en av gutta har funnet noe jernskrammel som står godt plassert inni bakdekket.

Men denne førergruppa har vært på tur før, og pluggesett og kompressorer spretter fram fra tåppbåxer og sidevesker.
20230624_100437.jpg
12 min seinere er vi atter på vei, med friskt mot og høyt...eller, iallefall BRA tempo :-D
Innover åsene i vakker morgensol, delvis på veier jeg har testet før, delvis på nye spor. Men vi ender opp på nedi dalen og får noen km på asfalt før vi drar opp over åsen fra Forset, og kommer ned på Segalstad bru.

Her blir det is-pause og litt skjiitpreik før vi fortsetter oppover Gausdal noen få km på asfalt.
356810256_1109003630503120_5230241312308639731_n.jpg
Så følger noen km på grus, langs et eldre TET spor, til Skeikampen, så nedover mot Svingvoll, før vi finner igjen TET sporet og drar over åsen ved abbortjern, langs støls og seterveger, til veien sender oss ned i Gudbrandsdalen.

Her blir det asfalt på Vestsidevegen, kjeeeedelig, skulle man kanskje tro... men å tro, den kan du gjøre i kirka, for asfaltsvingene oppover mot Kvitfjell er bare helt fantastisk bra. En kort stopp på toppen, før vi entrer grus igjen, avslører voksne menn med fjollete, fårete glis, slike man kun får av høye doser adrenalin og gjerne en potent MC mellom beina.

VI, har begge deler, og suser deretter inn på grusveger, der standarden stadig synker, etterhvert som vi navigerer oss vestover Kvitfjellsområdet, mot Peer Gynt vegen. Dette blei en innertier, har aldri kjørt her før, men dette sporet er jo gull.
Begynner å bli bra fornøyd med ruta nå.
received_289069776842289.jpeg
Peer Gyntvegen er jo altfor bra til å være kjekk, så neste høydepunkt er lunch i solveggen ved Joker Gålå.

Så Peer Gyntvegen vest, dual track sporet rundt Olstappen (her er muligheten til å Vippse tatt bort i år) og så blir det Murudalens østside på deilig pudderføre.
Jeg hatet slik løsgrus før, men nå kjennes det ut som jeg har løst koden.
Tempoet er høyt i hele gruppa, og særlig Lærlingen imponerer, tydelig det lønner seg med litt kursing, og så deretter, ha guts nok, til å omsette det man har lært i praksis.
356822591_1324192188308443_8549751230254358919_n.jpg
Så dukker turens problem opp:
Batteriet til Eirik har tatt kvelden og GSen hans vil ikke starte. Mye att og fram med dette, men det KUNNE vært unngått hadde han tatt affære før avreise og skiftet batteri.

Vi går dermed glipp av den fine ruta over Heidalsmuen, og tar korteste vei til bensinstasjonen i Heidal før siste etappe mot Brimi Sæter

TAM drar til Biltema på Vinstra, og får tak i et batteri som viser seg å være i største laget, men de ordner det på et vis, så Eirik kommer seg til Brimi Sæter, tidsnok for middagen.

Brimi Sæter altså, for et vakkert sted.
Jeg og TAM annekterer ene lavvoen, mens de andre finner rom i ene hytta og på loftet over fjøset.
Så blir det ølling (de har knallgoe øl (ja med små bokstaver) fra Lom Bryggeri) i hagen, mens vi juger om dagen, og har det generelt veldig fint.

Klokken 19 er det bordsetting, der damene kommer i fotsidt og herrene med sorte sko siden klokken er over 18 (basic knowledge)

Dette er ikke bare en middag, men en opplevelse for hele sanseapparatet.
received_291608383271059.jpeg
received_228124383377391.jpeg
Dette er egentlig en versjon av raclette, bare at osten er produsert på sætra, og lukter mindre enn den gjør nede i alpene
20230624_203724.jpg
Så får vi diverse kjøtt som vi steker selv ved bordet, det er igjen helt fantastisk, både sosialt og smaksmessig.
20230624_211829.jpg
Kunne skrevet side opp og ned om denne seansen, men foreslår at du heller tar med deg noen venner og drar dit selv.
Det er verd en reise i seg selv.
20230624_183108.jpg
20230624_183108.jpg
Heller ikke denne kvelden blei det noe særlig til nachspiel, vi trekker oss tilbake til lavvoen for felles zzznorking og skjønnhetssøvn.

Søndagen kom plutselig, og det får bli siste episode
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nothing last forever---- Nichts is für die Ewigkeit
Norges kanskje beste MC blogg:
http://www.kant1.no
User avatar
Bikeridr
Geocache General
Posts: 4560
Joined: 08 Oct 2015 09:28
MC: '11 Yamaha FJR 1300A "Alfred"
'19 Kawasaki Versys-X 300 ADV "Frosken"
Location: Babīte
Contact:

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by Bikeridr »

Nydelig.
Må jo se om jeg ikke får booket meg med på en slik seanse ved anledning :thumleft
User avatar
JRO
Posts: 1296
Joined: 07 Oct 2015 05:00
MC: 2019 Ducati MTS 1260 Enduro.
Location: Kongsberg

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by JRO »

Kjempefin lesing til morgenkaffen, fint at du deler @Kant1. Og strålende fortalt som alltid. :D :thumleft =D> \:D/
User avatar
tedium
Posts: 80
Joined: 02 Jan 2022 14:34
MC: 2006 Yamaha TDM 900
Location: Oslo

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by tedium »

For en tur, og takk for flott reportasje :-). Har hytte på Hundorp og lurer på (1) om det går an å be om kart fom Kvitfjellvegen, Gålå, Heidalsmuen (2) om det lar seg kjøre på TDM med gatedekk av fører uten gruserfaring? (3) Andre ting det kan være lurt å vite før man legger i vei (har godt batteri og lappesett)
User avatar
Kant1
Onkel
Posts: 3201
Joined: 06 Oct 2015 06:10
MC: BMW R1250GSA 2019

Yamaha XTZ 660 Ténéré 1997 (Gamlegutten)

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by Kant1 »

tedium wrote: 30 Jun 2023 11:56 For en tur, og takk for flott reportasje :-). Har hytte på Hundorp og lurer på (1) om det går an å be om kart fom Kvitfjellvegen, Gålå, Heidalsmuen (2) om det lar seg kjøre på TDM med gatedekk av fører uten gruserfaring? (3) Andre ting det kan være lurt å vite før man legger i vei (har godt batteri og lappesett)
Hei og takk for det, for den Kvitfjellsvegen vil jeg definitivt ikke anbefale gatedekk og lite/ingen gruserfaring.
Da ville jeg heller begynt med Skeikampen/Gålå, altså Peer Gyntvegen. Peer Gyntvegen fra Gålå/Fefor mot vest er også en fin veg for nybegynner.
Murudalen øst er ganske løs i topplaget nå, men det er mulig å kjøre der.
Heidalsmuen er normalt fast og fin grusveg, med nydelig utsik over Rondane.

kart finner du masse av her på internett, Google Maps er gratis og ganske greit i bruk :)
Nothing last forever---- Nichts is für die Ewigkeit
Norges kanskje beste MC blogg:
http://www.kant1.no
User avatar
tedium
Posts: 80
Joined: 02 Jan 2022 14:34
MC: 2006 Yamaha TDM 900
Location: Oslo

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by tedium »

Kant1 wrote: 30 Jun 2023 13:13
Hei og takk for det, for den Kvitfjellsvegen vil jeg definitivt ikke anbefale gatedekk og lite/ingen gruserfaring.
Da ville jeg heller begynt med Skeikampen/Gålå, altså Peer Gyntvegen. Peer Gyntvegen fra Gålå/Fefor mot vest er også en fin veg for nybegynner.
Murudalen øst er ganske løs i topplaget nå, men det er mulig å kjøre der.
Heidalsmuen er normalt fast og fin grusveg, med nydelig utsik over Rondane.

kart finner du masse av her på internett, Google Maps er gratis og ganske greit i bruk :)
Takker! Peer Gynt veien kjenner jeg fra ski og trøsykkel. Spurte egentlig om rute og ikke kart, var litt uklar der, men Murudalen og Heidalsmuen skal jeg nok finne. Vil tru Peer Gynt seterveg og Rondablikkvegen også kanskje kan passe en nybegynner?
User avatar
RuneMC
Posts: 2036
Joined: 26 Jun 2009 15:11
MC: 2016 CRF1000D
Location: Hyggen

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by RuneMC »

Finfin fortelling krydret med reiselyst-vekkende foto på morgenen dette her - veien til ens hjerte for Brimi Sæter går gjennom magen altså :)

Peer Gynt fra Skeikampen til Gålå har jeg kjørt en gang med V-strom'en og det var en fin etappe - hadde vel slike Anakee 2 el 3 dekk på den tiden.
User avatar
ojda
Bamsefar
Posts: 9147
Joined: 09 Apr 2008 20:45
MC: "Helene-GS" BMW R1200GS-Rallye. 2018.
+ en Rally til: 2022 - Honda CRF300 Rally "Doffen"👍😇
2023 - Aprilia Tuareg660 "Amanda" 🫣
Location: Kristiania

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by ojda »

Dere ser ut til å ha hatt nok en knalltur ✨️
Flotte bilder og hyggelig lesing 🙂
2020: 17000km. 19: 16.6k. 18: 22k. 17: 19k. 16: 28k. 15: 22k. 14: 24k. 13: 25k. 12: 19k. 11: 9k.
User avatar
ashland
U-Svingen
Posts: 2644
Joined: 11 Oct 2015 20:11
MC: BMW R1250GS Rally -22
KTM 690 Enduro R -20
Location: Halden

Re: Grus & Gourmet 2023 Det blei suksess - igjen

Post by ashland »

Takk for hyggelig lektyre og bilder til frokost kaffe´n @Kant1 :)

Ser dere har hatt en virkelig flott tur :thumleft
fun is not a straight line
Post Reply