Matpraten
Posted: 29 Jan 2024 22:56
Hallojs godtfolk
Siden vi nå har "gourmet-tour i Hardanger" og andre slike "munnslikkerturer". Hva om vi laget en skikkelig baiker yum-yum tråd?
Har du noen oppskrifter som enten er sjølkomponert eller ekstremtrimmet fra originalopskriften til det bedre?
La oss dele de her. Selv er jeg jo totalt "anti-pose" og lager det meste selv, slik som bernaise, tomatpureé, kjøttdeig og videre. Så jeg starter; Episk tomatpureé:
:(Juster etter behov)
6 tomater, gjerne forskjellige, men halvparten plommetomater. F.eks. 3 plommetomater, 1 kumato, 1 gul og en oransje.
Dette moses i blender til en jevn masse.
Legg i en "dobbel så stor" gryte.
Kvell innpå 1/2 liter fruktig ("sur") rødvin, gjerne billigste sort.
1 spiseskje uraffinert sukker.
3/4 til 1 teskje salt.
Kok opp og reduser til "havregrøt" konsistens. 2-4 timer, alt etter varme som er brukt.
Hysterisk nydelig i bunnen på pizza eller som basis i Chili con Carne.

Siden vi nå har "gourmet-tour i Hardanger" og andre slike "munnslikkerturer". Hva om vi laget en skikkelig baiker yum-yum tråd?
Har du noen oppskrifter som enten er sjølkomponert eller ekstremtrimmet fra originalopskriften til det bedre?
La oss dele de her. Selv er jeg jo totalt "anti-pose" og lager det meste selv, slik som bernaise, tomatpureé, kjøttdeig og videre. Så jeg starter; Episk tomatpureé:
:(Juster etter behov)
6 tomater, gjerne forskjellige, men halvparten plommetomater. F.eks. 3 plommetomater, 1 kumato, 1 gul og en oransje.
Dette moses i blender til en jevn masse.
Legg i en "dobbel så stor" gryte.
Kvell innpå 1/2 liter fruktig ("sur") rødvin, gjerne billigste sort.
1 spiseskje uraffinert sukker.
3/4 til 1 teskje salt.
Kok opp og reduser til "havregrøt" konsistens. 2-4 timer, alt etter varme som er brukt.
Hysterisk nydelig i bunnen på pizza eller som basis i Chili con Carne.