Til utlandet på motorsykkel? Nyttige app's

Her vil vi forsøke å få lagt inn tråder som gir en generell-forståelse av et gitt problem. Det kan være alt fra vedlikehold av sykler, kjøretips, salgstriks osv.
Post Reply
User avatar
tshansen
Posts: 19236
Joined: 07 Mar 2006 02:07
MC: KTM 790 Adventure R 2019
Location: Bergen

Til utlandet på motorsykkel? Nyttige app's

Post by tshansen »

I fjor var jeg rundt om i Europa på sykkeltur, å jaktet konstant på dugenes Wi-Fi connection. Data Roaming, som fortsatt kan være veldig dyrt fungerer ikke alltid optimalt og jeg bestemte meg igrunn da for å utnytte potensialet som bor i telefon og diverse App's en kan få god hjelp i å bruke.

Selv bruker jeg disse appene med gode resultater:
 • Here Maps - Gratis kart app med gode og detaljerte kart. Kan brukes offline, med muligheter for å velge hvilke land en vil laste ned. Ingen andre har karttjeneste som er så god offline (min erfaring)

  TripAdvisor - Gratis booking app, men som fungerer til så utrolig mye annet. Den er helt unik på å finne restauranter, serverdigheter, anbefalte gjøremål osv på steder du er/skal til/eller har planer om å besøke

  Booking.com - Gratis booking app som etter min erfaring er den desidert beste å bruke til å lete etter overnattingplasser til billigst mulig penge. Enkel å bruke, oversiktlig og rask i bruk.

  Google Maps/Apple Maps - de mest brukte kart applikasjonene til de forskjellige telefonene der ute. Personlig finner jeg Apple Maps og Here Maps som bedre alternativer. Apple Maps viser kjørbare veier bedre når du zoomer litt ut, og har mindre "støy" i bildet. Google Maps er bedre på å finne, samt vise anbefalte steder. Veien vekk fra Google Maps har vært litt uvant, men langt mer brukevennlig når en først har blitt vant til de andre kartene.

  Airbnb - flott app til å finne billige overnattingsmuligheter rundt om i hele verden. Greit alternativ da du bor og leier hos private. Brukes langt mindre etter jeg gikk til innkjøp av telt.

  LocaToWeb - Sporing i sanntid! Veldig grei app som viser gps sporing så de hjemme slipper å bekymre seg over hvor jeg til en hver tid er. Samt veldig grei å bruke til å kikke tilbake på hvor du faktisk har vært hver dag. Kan brukes i flightmode!
Når jeg planlegger ruter, bruker jeg en kombinasjon av disse appene. Nå de siste dagene har jeg brukt Tripadvisor, Here maps og Basecamp til å plotte samt planlegge rute som jeg skal overføre til min Navigator V på sykkelen. Det fungerer helt utmerket og overraskende bra.

Here Maps sin offline funksjon har jeg bevist brukt veldig aktivt her i Danmark, å den fungerer ekstremt godt.
Noen andre som har gode anbefalinger til app's som en bør tenke på, eller ha med seg på tur?
I would like to apologize to anyone I have not yet offended.
Please be patient, I will get to you shortly
------------------------------------------------------------
2019: Nye dekk på 1900 km - Mitas E-07+
------------------------------------------------------------
Instagram
YouTube
MyRoute-app
User avatar
supermons
Administrator
Posts: 6221
Joined: 18 Nov 2005 17:32
MC: Suzuki GSX750
Location: Hovedstaden

Re: Til utlandet på motorsykkel? Nyttige app's

Post by supermons »

Du har jo glemt Geocache-appen! Alltid morro å se etter cacher i andre land, de populære pleier å ligge på interessante steder :)

Men gode tips :)
JohnnyTh
Posts: 445
Joined: 15 Jul 2010 13:36
MC: GTR1400

Re: Til utlandet på motorsykkel? Nyttige app's

Post by JohnnyTh »

Pocket earth med offline kart og Wikipwdia informasjon i offline modus.
Post Reply