Problemer med Slic3r

Her kan du diskutere akkurat hva du vil, det trenger ikke være MC-relatert.
inunf
Posts: 4721
Joined: 24 Mar 2006 19:33
MC: Ymse
Location: Ålesund

Re: Problemer med Slic3r

Post by inunf »

Jeg har heller ikke opplevd problemer med å slice STL-filer, hverken de jeg tegner selv eller de få gangene jeg har lastet ned noe fra Thingiverse. Jeg har justert litt på oppløsningen for å unngå "kantete" design. Filene nå blir opp mot ca. 50 mb. Mulig dette blir bedre med 3MF, har ikke brukt det så mye.

Ellers har jeg lite å tilføye om CAD-program, jeg har nesten kun brukt SolidWorks og Inventor. De er greie nok, men av og til stanger man hodet i veggen der også pga. ting som bare ikke fungerer. Vet ikke hvor mye bedre de er enn gratisprogrammene, men Inventorpakka jeg bruker i den nye jobben koster 25k i året og det er nok av frustrasjon å ta av.

Har forresten hørt at det skal være mulig å få tak i programvare helt uten abonnement og andre betalingsløsninger enkelte steder på internett. Kanskje det hadde vært noe som passet til bruk midtfjords uten internettdekning?
User avatar
Bikeridr
Geocache General
Posts: 3066
Joined: 08 Oct 2015 09:28
MC: '11 Yamaha FJR 1300A
'19 Kawasaki Versys-X 300 ADV
Location: Babīte
Contact:

Re: Problemer med Slic3r

Post by Bikeridr »

Heh, tråden tok jo nesten av, jo :D

Jeg har kommet frem til at jeg blir å bruke FreeCAD i mindre grad.
Jeg har satt neg inn i, og lært meg OpenSCAD og kan fint produsere parametriske modeller der.
DesignSpark Mechanic eies/distribueres av RS Components og er gratis. Det er dønn stødig og lett å starte med.

OpenSCAD er et "tekstbasert" designprogram som tar opp 45mb på disken. Filene i "arbeidsformatet" er ren tekst, og man kan egentlig modellere i notepad.

DesignSpark Mechanic tar opp 2,6gb på disken. Arbeidsfilene er komprimert, men kan åpnes i f.eks 7zip og man kan da se xml-strukturen.

FreeCAD sitt arbeidsformat er også komprimert xml.
Men ja, siden jeg har lært meg både DesignSoark og OpenSCAD, så seiler nok FreeCAD ut av disken her etterhvert.

Ja, og jeg fortsetter heller "formatkrigen" med de som fungerer hos meg; amf og obj :)
User avatar
Bikeridr
Geocache General
Posts: 3066
Joined: 08 Oct 2015 09:28
MC: '11 Yamaha FJR 1300A
'19 Kawasaki Versys-X 300 ADV
Location: Babīte
Contact:

Re: Problemer med Slic3r

Post by Bikeridr »

Sparker litt liv i denne igjen.

Da har jeg avhendet min noe sære og lobotomerte DaVinci én-extruder-kun-ABS printer og bestilt en ny dual extruder med større printplate og som også kan printe nesten hva som helst utenom rustfritt stål.

Jeg planlegger å starte forsiktig med Ultimaker Cura som slicer, da den nye (som ikke er kommet ennå) bruker en "egen" Cura, men er kompatibel med alle Cura-flavører og ellers det meste av slicere som snakker Marlin.

Jeg har fått til å lage modeller i .3mf som da kan printes med to extrudere fra én enkelt fil. Skal man bruke STL (som jeg ikke akkurat elsker), må det importeres og "merges" 2 filer. Går faktisk fint i Cura å importere to STL (eller, som jeg foretrekker; AMF) for så å eksportere fil som prosjektfil med .3MF format. Filen kan da også åpnes i Win10 3Dprint app.

Spørsmål da; "trenger" jeg å kjøpe Simplify3d, eller er (Ultimaker) Cura mer enn bra nok?
User avatar
RuneMC
Posts: 1503
Joined: 26 Jun 2009 15:11
MC: 2016 CRF1000D
Location: Røyken

Re: Problemer med Slic3r

Post by RuneMC »

Har 3D som hobby og kjøpte engang i tiden permanent lisens for Zbrush 4 (dvs i 2010)
Permanent lisens betyr ikke bare permanent lisens til versjonen du kjøper men også alle nye versjoner - ganske unikt og kjenner ikke til noen annen programvare som har denne typen lisensiering :thumleft

Ser Zbrush 2021 nettopp er lansert med bl.a. 3MF støtte... i tillegg til en imponerende mengde nyheter med dynamisk simulering av tekstiler, etc, etc, etc... Lastet ned og installert nå og joda, både import og eksport av 3MF finnes. Importerte en STL fil fra Sketchfab, lagret ut som 3MF og importert 3MF, funker dette :)

https://youtu.be/UvoDjXYfPSk?t=615
User avatar
Bikeridr
Geocache General
Posts: 3066
Joined: 08 Oct 2015 09:28
MC: '11 Yamaha FJR 1300A
'19 Kawasaki Versys-X 300 ADV
Location: Babīte
Contact:

Re: Problemer med Slic3r

Post by Bikeridr »

Takk for innspill, RuneMC.
Men det er nok ikke den typen program jeg er ute etter. Blender kan gjøre litt av det samme og er gratis opensource. I tillegg har jeg Adobepakken, så både Fuse og Dimension kan brukes på samme måte.
Dette er jo mer av typen modelleringsprogram og ikke slicer.

Det er slicer som "spiser" STL, 3MF, AMF osv og "slicer" det til GCode som er språket både CNC og 3Dprintere bruker. En slicer "oversetter" en modell til hvert enkelt lag som skal printes og inneholder all info om temperatur på dyse og ev byggeplate, samt printhastighet, infill og parametre man setter for print.
Men har nå egentlig konkludert med at Ultimaker Cura i nyeste versjon får holde. Ser at flere av "de store" 3Dprint-influencere på YT mener Simplify3D har sovet i timen og lever nå på "vi-var-en-gang-best" mens de frie opensource slicere har gått langt forbi på veldig mange områder.

Såvidt meg bekjent finnes det kun ett eneste slicerprogram som tar betalt; Simplify3D, og de krever $149,- for en lisens som kun gjelder for den ene versjonen en kjøper lisens for. YT flyter over av sure brukere som ble lovet gratis oppgradering fra 4 til 5 sålenge oppdateringen fant sted under ett år etter kjøp. Dette kom de ut med i august i fjor og sa v.5 var planlagt i oktober. Alle som "satt på gjerdet" kjøpte da og v.5 er fortsatt ikke kommet. August er forbi og snart er det oktober igjen, så det betyr at de som kjøpte med "lovnader" om gratis oppgradering føler seg lurt.

Næh, blir nok å sitte lenge på gjerdet jeg. før jeg blør masse dollarpenger til et firma med fagre løfter som blir brutt.
knutk
Posts: 1727
Joined: 15 Jul 2009 07:56
MC: BMW R1250GSA, F850GSA, R90S

Re: Problemer med Slic3r

Post by knutk »

Bikeridr wrote:Sparker litt liv i denne igjen.

Da har jeg avhendet min noe sære og lobotomerte DaVinci én-extruder-kun-ABS printer og bestilt en ny dual extruder med større printplate og som også kan printe nesten hva som helst utenom rustfritt stål.

Jeg planlegger å starte forsiktig med Ultimaker Cura som slicer, da den nye (som ikke er kommet ennå) bruker en "egen" Cura, men er kompatibel med alle Cura-flavører og ellers det meste av slicere som snakker Marlin.

Jeg har fått til å lage modeller i .3mf som da kan printes med to extrudere fra én enkelt fil. Skal man bruke STL (som jeg ikke akkurat elsker), må det importeres og "merges" 2 filer. Går faktisk fint i Cura å importere to STL (eller, som jeg foretrekker; AMF) for så å eksportere fil som prosjektfil med .3MF format. Filen kan da også åpnes i Win10 3Dprint app.

Spørsmål da; "trenger" jeg å kjøpe Simplify3d, eller er (Ultimaker) Cura mer enn bra nok?
Litt usikker på definisjonen av 'Bra nok'.
Men vil nevne at undertegnede har benyttet Cura sammen med Ultimaker printer, og det har funka fint.

Når det er sagt, min printer har kun en dyse. Hvordan Cura funker om man benytter 2 dyser har jeg ingen formening om.
Men Ultimaker pusher Cura, også for sine printere med 2 dyser, så det skulle ikke forundre meg om det funker. De er veldig opptatt av at alt skal funke problemfritt (og tar seg betalt deretter :) )

Hva med å begynne med Cura og vinne erfaring? Funker det greit er det ingen grunn til å kjøpe Simplify 3d.
User avatar
Bikeridr
Geocache General
Posts: 3066
Joined: 08 Oct 2015 09:28
MC: '11 Yamaha FJR 1300A
'19 Kawasaki Versys-X 300 ADV
Location: Babīte
Contact:

Re: Problemer med Slic3r

Post by Bikeridr »

knutk wrote: Når det er sagt, min printer har kun en dyse. Hvordan Cura funker om man benytter 2 dyser har jeg ingen formening om.
Men Ultimaker pusher Cura, også for sine printere med 2 dyser, så det skulle ikke forundre meg om det funker. De er veldig opptatt av at alt skal funke problemfritt (og tar seg betalt deretter :) )
Hmm, ja - printerne koster og jeg hadde tidligere våte drømmer om dem. Men Cura er gratis og faktisk blitt veldig bra, som jeg ser.
knutk wrote: Hva med å begynne med Cura og vinne erfaring? Funker det greit er det ingen grunn til å kjøpe Simplify 3d.
For å være ærlig, så tror jeg ikke det er erfaring det skorter på. Har nå kjørt noen ruller og kg med ABS gjennom den lobotomerte printeren siden jeg kjøpte den i 2014.
Jeg har hittil brukt Slic3r istedet for Cura, siden det nå var dengang jeg var "newbie" i 2014 og folket hadde laget profil for min printer til nettopp Slic3r. Har vært innom Cura og også Repetier sporadisk, men det var "forvirrende mange" profiler forhåndslagret og vanskelig å finne frem til den profilen jeg trengte.
Nå er Cura levert med profiler for den CR-X'n jeg har bestilt og jeg har "prøveslicet" litt. Jeg liker det jeg ser :thumleft

Så nå må nå den der printeren komme og jeg får begynt å "leke" meg igjen :)
User avatar
RuneMC
Posts: 1503
Joined: 26 Jun 2009 15:11
MC: 2016 CRF1000D
Location: Røyken

Re: Problemer med Slic3r

Post by RuneMC »

Jepp, tenkte mest utifra om kanskje ZB lager kvalitativt gode 3MF filer som sikrer at slicerne får en enkel jobb. Tror kanskje det, da det er endel som bruker ZB profesjonelt til å lage alt fra figurer til smykker (f.eks. via 3D printer med voksfilament -> støpeform https://www.youtube.com/watch?v=iKgA6xGDu_c )
Post Reply