Page 1 of 1

Gastronomenes hjørne...ve byner mæ jolematen

Posted: 12 Dec 2020 10:14
by intruder
Råvarene varierer...grønt er mer og mer vanlig.Men kjøtt er mer tradisjonelt...og godt =D>
og for å komme i gang med beretninga om jolemat velger jeg å starte med deler av Hans Rotmos
" Grisslaktinga " som inspirasjon...unnskyld at jeg dikter litt sjøl innimellom


Det var slakting her om dagen hele bygda var møtt fram
dom sto bortved husnova og kjeftes og spæinnderte dram....

Vi onga sto bortved låvgluggen og keik
slakteren hæinn romsterte og hæinn skreik...
Det skal bli koteletta , pøls og steik
mens grisen han låg på slaktarbenken sin og keik

Da han skulle heng n så brukt n takkel
je skal fortæll dokk de vart spetakkel
Det va deinn bæste slaktern dom hadde hatt
som hengte seg sjøl tell slakt

takk te n Rotmo