Kan EU-kontroll av kjøretøy skje i utlandet?

Her kan du diskutere akkurat hva du vil, det trenger ikke være MC-relatert.
Post Reply
gsx750_80
Posts: 70
Joined: 24 Nov 2020 22:52
MC: har flere
Location: trøndelag

Kan EU-kontroll av kjøretøy skje i utlandet?

Post by gsx750_80 »

Hei

Her ser det ut til at EU-kontroll ikke kan skje utenlands
https://www.naf.no/bilverksted-og-teste ... -kontroll/ ;

"Kan jeg kontrollere bilen min i utlandet?
Nei. Årsaken er ifølge Statens vegvesen at man mangler oversikt over godkjente kontrollorganer og kontrollomfanget i utlandet."

I en annen artikkel ser det ut til at det er mulig ( https://www.abcnyheter.no/motor/2013/04 ... i-utlandet) :

"Vegdirektoratet gjør oppmerksom på at det bare unntaksvis godkjennes kontroller gjennomført i utlandet. Regionvegkontoret kan godkjenne slike kontroller men bare hvis det foreligger særlig grunn til å gjøre unntak fra kravet om at kontrollen skal gjennomføres i Norge. I tillegg må kontrollen være utført av kontrollorgan som er godkjent i annen EØS-stat og kontrollresultatene må dokumenteres på tilfredsstillende måte. Det er således ikke kurant å få godkjent slike kontroller i Norge. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at kjøretøyeiere som oppholder seg i utlandet deler av året har anledning til å søke om permanent endret kontrollfrist til en måned som sammenfaller med kjøretøyets bruksperiode i Norge."

Noen som har erfaring med å foreta kontrollen utenlands, og vet om man må søke på forhånd feks? (For min del kan et planlagt lengre utenandsopphold tilsi kontroll i EU, om ikke ytterligere korona-trøbbel forkludrer planene , feks)
Post Reply