ojda wrote: ↑27 Oct 2022 20:46
Nydelig farge, nesten så jeg sadler Toyota'n
Det hadde nok vært verdt turen ja. Men da måtte du nok ha overnattet og. Etter mine målinger holder brygget 6,96%. Og knallgod på smak.
Borg wrote: ↑27 Oct 2022 20:49
Kinn? På sats? Nesten så en får lyst til å hive seg på bryggeri selv (men regner med den er å smake på neste GiØ!!!)
Her ble d et par Nøgne, grei nok erstatning
![🍺](//cdn.jsdelivr.net/gh/twitter/twemoji@latest/assets/svg/1f37a.svg)
![🍺](//cdn.jsdelivr.net/gh/twitter/twemoji@latest/assets/svg/1f37a.svg)
Ja kjøpte et all-grain sett fra Kinn.
https://www.bryggselv.no/%C3%B8lsett/allgrain Dvs, jeg får en sekk med malt som må meskes og kokes og tilsettes humle i flere omganger under koking, så var det over i gjæringskar for gjæring. Brukte vanlig gjæringskar denne gangen. Har blitt litt lett å bruke trykk-kar da dette går fortere, men mister noen av smaksnyansene under trykk visstnok.
Ja, dette er en sikker deltaker på treffet i august neste høst. Blir nok satt et par batcher utpå nyåret, så gjelder det bare å holde seg unna og la de stå å godgjøre seg uten å drikke av de..
Og er det vanskelig? Nei egentlig ikke, følge oppskriften og være nøye med renhold. Det tar MYE tid å vaske å styre. Det går en liten dag for en batch, rundt 23L. Det går an å dra to på en dag, da spares en vaskerunde.
Jeg har Grainfather bryggekjele. En investering på rundt 10-15K for å komme igang med all-grain brygging. Burker du ekstrakt (maltsirup i poser og gjær og vann) så slipper du endel billigere unna mtp utstyr. Men med dette som alt annet, det er så mye stæsj å få kjøpt, og det er himla gøy! OG GODT.