Page 124 of 146

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 27 Oct 2023 14:07
by Domino
Høres ut som kjellerlagring er tingen da! Får se om jeg stikker innom Polet på tur heim hvis jeg føler meg eventyrlysten.

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 27 Oct 2023 14:24
by ojda
Domino wrote: 27 Oct 2023 14:07 Høres ut som kjellerlagring er tingen da! Får se om jeg stikker innom Polet på tur heim hvis jeg føler meg eventyrlysten.

Jeg poengterer at disse under er Systembolagvarer 🫡

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 27 Oct 2023 18:16
by Domino
Ahhh... Det blir en litt for lang omvei!

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 29 Oct 2023 18:27
by Palma
ojda wrote: 27 Oct 2023 13:32
Domino wrote: 27 Oct 2023 13:25 Skal disse ølene være kjøleskapskald? Hva anbefales? Jeg har svært lite erfaring med annet enn pils/lager og (litt) IPA. Jeg smakte Guinness en gang på flyplassen på tur til Svalbard en gang på 90-tallet. Ellers er nok Mack Haakon det mørkeste jeg har erfaring med, bortsett fra Gullmack og juleøl.
Kjøleskap er banneord når det kommer til Porter og Stout.
Jeg har mitt øl lagret 'på rommet til kjerringa' 😅 å der her de en temp på ca 20*
Noen foretrekker den litt svalere, men ikke under 13-15*.
Da tar du bort mesteperten av den gode smaken 🤐
Her følte jeg behov, ikke veldig sterkt men litt, for å teste det her ut. Jeg har et fat med porter i kjelleren, 10°C. Har smakt av og til, men pføy, smaker lite. Så i dag med videnskapelig nøyaktighet ble det tappet et glass. Det ble smakt ved 10°C (pføøyy), så ved 13,5°C litt mindre pføøyy. Ved 17°C begynte det å bli bedre, faktisk drikkende på en søndag... :plystre
Ved 20°C som er nåværende temp er det ikke så gæli. Men dette er i utgangspunktet et ekstrakt brygg med for lav alkoholprosent. Og skal man ha mørkt øl velger jeg heller en litt sterkere stout.

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 29 Oct 2023 19:44
by ojda
Palma wrote: 29 Oct 2023 18:27
ojda wrote: 27 Oct 2023 13:32
Domino wrote: 27 Oct 2023 13:25 Skal disse ølene være kjøleskapskald? Hva anbefales? Jeg har svært lite erfaring med annet enn pils/lager og (litt) IPA. Jeg smakte Guinness en gang på flyplassen på tur til Svalbard en gang på 90-tallet. Ellers er nok Mack Haakon det mørkeste jeg har erfaring med, bortsett fra Gullmack og juleøl.
Kjøleskap er banneord når det kommer til Porter og Stout.
Jeg har mitt øl lagret 'på rommet til kjerringa' 😅 å der her de en temp på ca 20*
Noen foretrekker den litt svalere, men ikke under 13-15*.
Da tar du bort mesteperten av den gode smaken 🤐
Her følte jeg behov, ikke veldig sterkt men litt, for å teste det her ut. Jeg har et fat med porter i kjelleren, 10°C. Har smakt av og til, men pføy, smaker lite. Så i dag med videnskapelig nøyaktighet ble det tappet et glass. Det ble smakt ved 10°C (pføøyy), så ved 13,5°C litt mindre pføøyy. Ved 17°C begynte det å bli bedre, faktisk drikkende på en søndag... :plystre
Ved 20°C som er nåværende temp er det ikke så gæli. Men dette er i utgangspunktet et ekstrakt brygg med for lav alkoholprosent. Og skal man ha mørkt øl velger jeg heller en litt sterkere stout.

Det var godt du ikke endte opp med å slakte mine erfaringer Palma 😉

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 29 Oct 2023 20:25
by ojda
Det ble en 'first taste' idag også 👍
En jeg har tittet på ofte når jeg har rotet i de Svenske hyllene, men aldrig plukket med før nå 😇

Dessert in a can, fra Amundsen bryggeri.
10,5% milkstout.
Ikke værst, men et litt åpent sinn er en fordel 😆
Den smaker ganske mye slik det dufter rundt plukkehyllene til Godisfabriken i Strømstad 😋
Det er ikke negativt ment, kun et faktum 😊
Anneledes, men ganske god 👍


20231029_200227.jpg

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 29 Oct 2023 21:10
by Palma
ojda wrote: 29 Oct 2023 20:25 Det ble en 'first taste' idag også 👍
En jeg har tittet på ofte når jeg har rotet i de Svenske hyllene, men aldrig plukket med før nå 😇

Dessert in a can, fra Amundsen bryggeri.
10,5% milkstout.
Ikke værst, men et litt åpent sinn er en fordel 😆
Den smaker ganske mye slik det dufter rundt plukkehyllene til Godisfabriken i Strømstad 😋
Det er ikke negativt ment, kun et faktum 😊
Anneledes, men ganske god 👍



20231029_200227.jpg
Tror jeg har smakt den, eller noe svært likt. Det er jo som det står på boksen, Dessert i a can! \:D/ Morsom, men ikke noe tørstedrikk nei [-X

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 30 Oct 2023 14:29
by ojda
Nok en ny en 'for meg' 😊
Karameliten Kloster dunkel 5.1%
En mellomkraftig, mørk export fra Straubing Tyskland.
Kan helt klart drikke denne (hverdagsøl) 😇

Har smakt en fra dette bryggeriet tidligere, men noe lilla innslag i ettiketten.
Den smakte veldig karamell, det gjorde ikke denne 👍

20231030_141950.jpg

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 31 Oct 2023 07:24
by Bjerknez
ojda wrote: 30 Oct 2023 14:29 Nok en ny en 'for meg' 😊
Karameliten Kloster dunkel 5.1%
En mellomkraftig, mørk export fra Straubing Tyskland.
Kan helt klart drikke denne (hverdagsøl) 😇

Har smakt en fra dette bryggeriet tidligere, men noe lilla innslag i ettiketten.
Den smakte veldig karamell, det gjorde ikke denne 👍


20231030_141950.jpg
Dette så ut som en ØL jeg kunne likt som en slags "finere" hverdags ØL. Eller til Pizza'en på lørdagskvelden. 8)

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 31 Oct 2023 07:29
by Bjerknez
Har du forresten smakt denne Ojda?
https://noisom.no/produkt/abv-47-noisom ... -pale-ale/

Jeg måtte drikke en før jeg begynte å like den, men dette ble så absolutt en lettdrikkelig ØL. Dog passer den best på brygga sommerstid. En veldig god erstatter for all det vanlige skvipet som finnes på tapp rundt om.

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 31 Oct 2023 08:41
by ojda
Bjerknez wrote: 31 Oct 2023 07:29 Har du forresten smakt denne Ojda?
https://noisom.no/produkt/abv-47-noisom ... -pale-ale/

Jeg måtte drikke en før jeg begynte å like den, men dette ble så absolutt en lettdrikkelig ØL. Dog passer den best på brygga sommerstid. En veldig god erstatter for all det vanlige skvipet som finnes på tapp rundt om.
Nope, ikke smakt :roll:
Er ikke egentlig storfan av lyse øl. 8)

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 31 Oct 2023 09:12
by Bjerknez
ojda wrote: 31 Oct 2023 08:41
Bjerknez wrote: 31 Oct 2023 07:29 Har du forresten smakt denne Ojda?
https://noisom.no/produkt/abv-47-noisom ... -pale-ale/

Jeg måtte drikke en før jeg begynte å like den, men dette ble så absolutt en lettdrikkelig ØL. Dog passer den best på brygga sommerstid. En veldig god erstatter for all det vanlige skvipet som finnes på tapp rundt om.
Nope, ikke smakt :roll:
Er ikke egentlig storfan av lyse øl. 8)
Mottatt :thumleft

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 04 Nov 2023 18:40
by ojda
Tittet litt ned i den seneste øl-kassa fra Strømstad, å fant fram denne.
En 'Double Gatekeeper' Export Porter fra Buxton Brewery på 8.2%
Mild og snill kaffe/cream-porter.
Jatakk, den kan det handles mere av 😊👍


20231104_183000.jpg

20231104_183052.jpg

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 04 Nov 2023 19:37
by Bjerknez
8% er helt klart i øverste grense for hva jeg synes er godt når det kommer til ØL. Jeg liker generelt og holde meg i området 5-7%. Men høyere alkohol er ofte mer godtatt fra min side hvis ØL'en har mer smak. Dog duger den i slike tillfeller kun for kos til mat. Skal man drikke seg full og smart så er en Paulaner hveteøl veien å gå for min del :lol:

Jeg smakte faktisk en ØL for en god stund siden som hette "Wldbeer Ninkasa" med med 10%. Denne var faktisk utrolig god. Men den kom på 0.75 flaske og kostet 165 kroner på polet for ca. 5 år siden. :)

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 04 Nov 2023 19:39
by Bjerknez
Det var denne jeg drak. 9% var det vist :)

https://www.wildbeerco.com/products/ninkasi