Tommas wrote:Hvorfor kjører du rundt med en busk på bagasjen?
Hva gjør du akkurat nå?
- DrGreve
- Moderator
- Posts: 2021
- Joined: 06 Oct 2015 12:48
- MC: Honda VFR800 ABS 2005
- Location: Mo i Rana
Re: Hva gjør du akkurat nå?
-
- Quizmaster
- Posts: 1323
- Joined: 07 Oct 2015 17:23
Re: Hva gjør du akkurat nå?
Tullebukker
Ser dere ikke at det er ei Kriegabuske.
Ser dere ikke at det er ei Kriegabuske.
Re: Hva gjør du akkurat nå?
topp-busk!
- hakhap
- Mr Illustrator
- Posts: 2929
- Joined: 06 Oct 2015 06:50
- MC: Aprilia Tuono V4 1100 RR
- Location: Buskerud
- Contact:
Re: Hva gjør du akkurat nå?
Han kjørte nok litt åffrådTommas wrote:Hvorfor kjører du rundt med en busk på bagasjen?
- hakhap
- Mr Illustrator
- Posts: 2929
- Joined: 06 Oct 2015 06:50
- MC: Aprilia Tuono V4 1100 RR
- Location: Buskerud
- Contact:
Re: Hva gjør du akkurat nå?
Med Tuono sin forbruk blir det fort veldig mange bilder fra bensinstasjoner daBusa Trond wrote: Det har vært dårlig med bensinstasjon bilder på forumet I år, legger ut et nå og oppfordrer alle andre til å gjøre akkurat det samme
]
Re: Hva gjør du akkurat nå?
Det er sant! Satser på at førerkortet kommer plutselig! Synd faren min begynner å bli grå i håret, stiv i ryggen og ikke orker langturer hver dag...LordShaft wrote: Hehe, tenk positivt... Du har fått kjørt sykkel, å du har førerkortet snart 11 mil er grei dagstur det
Re: Hva gjør du akkurat nå?
Bil levert på verksted for oljeskift, bremseklosser og eu-kontroll. Kom tilbake med regning på 15 lapper. Jeg tror faktisk jeg er konkurs denne gangen. Det finnes ikke penger til å betale den regninga.
Re: Hva gjør du akkurat nå?
Oii... 15.000 ...
Du får se under bilsetene, sofaputer og diverse jakkelommer..
Du får se under bilsetene, sofaputer og diverse jakkelommer..
=^_^=
- DrGreve
- Moderator
- Posts: 2021
- Joined: 06 Oct 2015 12:48
- MC: Honda VFR800 ABS 2005
- Location: Mo i Rana
Re: Hva gjør du akkurat nå?
Akkurat nå holder jeg på å koke opp sesong-lageret mitt av brune bønner som jeg bruker å ha med på mc-dagsturer eller en overnattingstur med 1 overnatting.
De som har seilt til sjøss vet hva jeg snakker om og med bacon til er det en frokost som holder deg mett i timesvis på sykkelen
De som har seilt til sjøss vet hva jeg snakker om og med bacon til er det en frokost som holder deg mett i timesvis på sykkelen
- Bikeridr
- Geocache General
- Posts: 4560
- Joined: 08 Oct 2015 09:28
- MC: '11 Yamaha FJR 1300A "Alfred"
'19 Kawasaki Versys-X 300 ADV "Frosken" - Location: Babīte
- Contact:
Re: Hva gjør du akkurat nå?
Har du hele oppskrifta? Og i tilfelle, kan jeg tigge den hos deg?DrGreve wrote:Akkurat nå holder jeg på å koke opp sesong-lageret mitt av brune bønner som jeg bruker å ha med på mc-dagsturer eller en overnattingstur med 1 overnatting.
De som har seilt til sjøss vet hva jeg snakker om og med bacon til er det en frokost som holder deg mett i timesvis på sykkelen
Her ombord, så har vi en landkrabbe til crew-kokk og han kan kun åpne hvite bønner i tomatsaus hermetikkbokser, som han serverer med kokt bacon på lørdagene.
Ååh, som jeg savner en god gammeldags ekte skipskokk, som også vet hvordan man lager saltkjøtt og flesk med raspeball gul ertersuppe og kulturmelk til drikke (som selvsagt skal serveres annenhver torsdag)..
- DrGreve
- Moderator
- Posts: 2021
- Joined: 06 Oct 2015 12:48
- MC: Honda VFR800 ABS 2005
- Location: Mo i Rana
Re: Hva gjør du akkurat nå?
He, he, meget enkelt men det tar sin tid.Bikeridr wrote:Har du hele oppskrifta? Og i tilfelle, kan jeg tigge den hos deg?DrGreve wrote:Akkurat nå holder jeg på å koke opp sesong-lageret mitt av brune bønner som jeg bruker å ha med på mc-dagsturer eller en overnattingstur med 1 overnatting.
De som har seilt til sjøss vet hva jeg snakker om og med bacon til er det en frokost som holder deg mett i timesvis på sykkelen
Her ombord, så har vi en landkrabbe til crew-kokk og han kan kun åpne hvite bønner i tomatsaus hermetikkbokser, som han serverer med kokt bacon på lørdagene.
Ååh, som jeg savner en god gammeldags ekte skipskokk, som også vet hvordan man lager saltkjøtt og flesk med raspeball gul ertersuppe og kulturmelk til drikke (som selvsagt skal serveres annenhver torsdag)..
Jeg koker 2 esker med tørrbønner i slengen og de kjøpes på Rema.
Legg de i vann i 12 timer, husk at vannet skal dekke bønner hele tiden og det er mulig du må etterfylle hvis du har brukt en liten kasserolle.
Sil av vannet i et dørslag med lunkent vann fra springen og tilbake i kasserollen. Ha i vann som dekker bønner akkurat. Kok opp og la det småputre helt til bønnene skiller ut masse. Fyll på vann etterhvert slik at det dekker akkurat men ikke etter at bønnene begynner å avgi masse.
Da har du i 4-5 spiseskjeer med tomatpurrè, 4 korker edikk (35%) og 4 spiseskjeer honning (sukker kan brukes) slik at du får den sursøte smaken. Finjuster med edikk og honning til du finner din personlige smak og krydre til med salt og pepper til du er fornøyd.
Og nå kommer trikset, stek opp en panne med baconterninger, bruk kvalitetsbacon, og du heller fettet fra stekingen i kasserollen. Det er det som gir den skikkelige sjømannskosten du husker
Hiv alt i en ildfast form og dekk over med alumimiumsfolie. Sett steikovnen på 140gr og la det bake til du er fornøyd med konsistensen på bønnene, flere timer
Re: Hva gjør du akkurat nå?
Det er få ganger jeg har fått vann i munnen av bønner! Dæven det er på tide med mat igjen kjenner jeg Takk for oppskrift Doktoren, dette skal jeg faen meg overraske min far med neste gang han er på besøk.
Han er latterlig glad i bønner og bacon. Ja han har seilt på utfarten i mange år
Han er latterlig glad i bønner og bacon. Ja han har seilt på utfarten i mange år
I would like to apologize to anyone I have not yet offended.
Please be patient, I will get to you shortly
------------------------------------------------------------
2019: Nye dekk på 1900 km - Mitas E-07+
------------------------------------------------------------
Instagram
YouTube
MyRoute-app
Please be patient, I will get to you shortly
------------------------------------------------------------
2019: Nye dekk på 1900 km - Mitas E-07+
------------------------------------------------------------
YouTube
MyRoute-app
- DrGreve
- Moderator
- Posts: 2021
- Joined: 06 Oct 2015 12:48
- MC: Honda VFR800 ABS 2005
- Location: Mo i Rana
Re: Hva gjør du akkurat nå?
Bare husk å koke de lenge nok slik at du får skilt ut massen ordentlig, men ikke på kraftig varme, det skal bare putre, helst med lokk. Husk å røre jevnlig slik at det ikke brenner seg fast i bunnen av kasserollenLordShaft wrote:Det er få ganger jeg har fått vann i munnen av bønner! Dæven det er på tide med mat igjen kjenner jeg Takk for oppskrift Doktoren, dette skal jeg faen meg overraske min far med neste gang han er på besøk.
Han er latterlig glad i bønner og bacon. Ja han har seilt på utfarten i mange år
- Bikeridr
- Geocache General
- Posts: 4560
- Joined: 08 Oct 2015 09:28
- MC: '11 Yamaha FJR 1300A "Alfred"
'19 Kawasaki Versys-X 300 ADV "Frosken" - Location: Babīte
- Contact:
Re: Hva gjør du akkurat nå?
Tusen takk DrGreve
Da er oppskriften behørig kopiert og lagt i et .rtf dokument for bruk hjemme.
At det tar lang tid har ingen betydning. Når jeg lager saltkjøtt-og-flesk med raspeballer hjemme fra scratch (får ikke tak i saltet fårekjøtt i Latvia) så tar det meg minst 3 dager inkludert saltingen av fårekjøtt og svineside. Deretter skal jo erterne ligge i vann. Når jeg så lager ertersuppen (og raspeballene), så bruker jeg kraft/vann fra saltkjøtt-og-flesk kokinga.
Hmm, kanskje vi skulle lage oss en oppskriftsutvekslingstråd her inne..
Da er oppskriften behørig kopiert og lagt i et .rtf dokument for bruk hjemme.
At det tar lang tid har ingen betydning. Når jeg lager saltkjøtt-og-flesk med raspeballer hjemme fra scratch (får ikke tak i saltet fårekjøtt i Latvia) så tar det meg minst 3 dager inkludert saltingen av fårekjøtt og svineside. Deretter skal jo erterne ligge i vann. Når jeg så lager ertersuppen (og raspeballene), så bruker jeg kraft/vann fra saltkjøtt-og-flesk kokinga.
Hmm, kanskje vi skulle lage oss en oppskriftsutvekslingstråd her inne..
- DrGreve
- Moderator
- Posts: 2021
- Joined: 06 Oct 2015 12:48
- MC: Honda VFR800 ABS 2005
- Location: Mo i Rana
Re: Hva gjør du akkurat nå?
Jeg ble litt usikker på mengde tomatpurrè siden jeg tar det på gefylen, den brukes mest for å lage en mer tiltrekkende farge
Tomatpurrè er veldig surt så det må jo selvfølgelig kompenseres med søtstoff (honning/sukker)
Tomatpurrè er veldig surt så det må jo selvfølgelig kompenseres med søtstoff (honning/sukker)