Page 3 of 3

Re: Akevitt -Aqua vitae

Posted: 10 Dec 2020 13:02
by Palma
I dag fikk jeg gave fra kriminalomsorgens julenisse.
Veldig koselig, den skal nytes etter alle kunstens regler.
Takk takk @ojda Image

Sent fra min SM-A405FN via Tapatalk


Re: Akevitt -Aqua vitae

Posted: 10 Dec 2020 13:05
by ojda
Palma wrote: 10 Dec 2020 13:02 I dag fikk jeg gave fra kriminalomsorgens julenisse.
Veldig koselig, den skal nytes etter alle kunstens regler.
Takk takk @ojda

Sent fra min SM-A405FN via Tapatalk
Synes du var såpas tøff som prøvde ei hel flaske Gammel reserve på sparket,
så slikt fortjener en oppmuntring :thumleft

Denne kan du godt nyte på kvelden uten julemat til :thumleft

Re: Akevitt -Aqua vitae

Posted: 10 Dec 2020 13:27
by Palma
ojda wrote: 10 Dec 2020 13:05
Synes du var såpas tøff som prøvde ei hel flaske Gammel reserve på sparket,
så slikt fortjener en oppmuntring :thumleft

Denne kan du godt nyte på kvelden uten julemat til :thumleft
Ja, de har bare hele flasker på polet på Vinger, men det var jo greit for da hadde jeg hele kvelden \:D/ \:D/ \:D/

Re: Akevitt -Aqua vitae

Posted: 10 Dec 2020 23:24
by Palma
Ok, @ojda det blir ei flaske av den og

Sent fra min SM-A405FN via Tapatalk


Re: Akevitt -Aqua vitae

Posted: 10 Dec 2020 23:44
by ojda
Regnet med den ville falle i smak :thumleft
Eneste negative med den der, er at den er så rund i smaken at glassene går unna :lol:

Re: Akevitt -Aqua vitae

Posted: 13 Dec 2020 13:35
by GeirHellwigPedersen
Må jo støtte lokale innslag, dette er en vellagret en som kom nå i år. 5 år og ja den er rund og alle spisse smaker er mere avbalansert. Helt klart en god akevitt. Dog jeg savner. "Cask strenkt" på slike singel fat tappinger. 40% er alt for lav.

En liten kommentar fra en av grunnleggerne av Springbank. "Are we now in water business?" Over en tapning som var på vei ut til markede :-)

Men lokale råvarer og lokal Eik er jo fortsatt ett pluss.

Da er dette den siste kjøpte akevitten i år. 2 får holde. Blir jo spennende å se hvilke 2 det bli neste år. Image

Sent fra min SM-G965F via Tapatalk





Re: Akevitt -Aqua vitae

Posted: 13 Dec 2020 21:41
by Palma
Image

I dag tenkte jeg det var viktig med ei treningsøkt. Uten tanke på kvallitet og smaker og div. Men Gammel Opland leverer til pinnekjøttet i dag. Eller heter det nå gammel Innland???

PS: Det lumske brygget til høyre er en IPA fra Tjuratekk nanobryggeri, passe mengde med malt, humle og alt som skal være med i et godt øll. Ikke noe michelinstjerneøl, men greit nok.

Re: Akevitt -Aqua vitae

Posted: 24 Dec 2020 22:49
by ojda
Det ble etter anbefaling fra lokale krefter prøvet en førsteårs (2014-utgave) av Nesoddenakkevitt til julematen.
Den gjorde en helt grei jobb til ribba.
Greit til litt svakt balansert karve, relativt fruktig.
Ikke en innertier, men det skal bli artig å se utviklingen (I ÅRENE FREMMOVER)👍

Takk til Geir for smaken😉
Jeg rakk aldrig å ta bilde irl av fludiumet, men arangert i eftertid:




20201224_224118.jpg

Re: Akevitt -Aqua vitae

Posted: 27 Dec 2020 21:42
by ojda
I dag ble det restemiddag på ribbe, og da var det Nesodden Juleakevitt 2018 som fikk æren👍
Jeg må si di har lært endel derute på halvøya siden den 2014-utgaven jeg smakte på Juleaften😇
Fortsatt en tad mild i karven, men med ett mye mer bestemt smaksbilde enn forrige utgave.
Her synes jeg det er gjort en bra jobb😘
Fungerte flott til ribbematen🤗
Vi takker fortsatt Geir for smaken😆



20201227_213501.jpg

Re: Akevitt -Aqua vitae

Posted: 28 Dec 2020 20:14
by gsx750_80
Liker egentlig Gammel Opland meget godt, men O.P. Andersen er og absolutt brukbar.
https://en.wikipedia.org/wiki/O.P._Anderson

Re: Akevitt -Aqua vitae

Posted: 31 Dec 2020 16:23
by ojda
For å spe på aqua-vitae-opplevelsene i julen, spenderte arbeidsgiver en høyst oppegående julegave (til staten å være) =D>
Akkevitt-pølse, skjæreredskap, jigg og flattbrød :thumleft



20201230_180642.jpg